Snel weer online nadat je WordPress website is gehacked.

How to: WordPress website gehacked
Leestijd: > 1 minuut

Help, mijn WordPress website is gehacked. Geen paniek, hieronder staat een beschrijving hoe jouw website snel weer online kan zijn. Lukt het je zelf niet? Neem dan contact met me op.

De snelste oplossing voor mijn gehackte WordPress site

De snelste manier om een gehackte WordPress website weer online te zetten is een backup terug zetten. Zorg er daarna voor dat je alles update, de WordPress core en alle plugins.

Is alles weer goed? Update eerst alle plugins en de WordPress core en ga dan naar de laatste stap.

Als je geen backup kunt terug zetten

Controleer of je geen gekke bestanden in de hoofdmap van je server ziet staan. Om dit te weten te komen kan je een nieuwe WordPress installatie van dezelfde versie eerst downloaden en die daarna met elkaar vergelijken. (daarvoor kun je in de broncode kijken en zoeken op <meta name=”generator” content=”WordPress 5.1.1″ />)

Verwijder nu de wp-admin en wp-includes mappen en vervang deze met dezelfde mappen die je zojuist hebt gedownload van de WordPress site.

Update vervolgens alle plugins en de WordPress core.

Wordpress gehacked

Tot slot

Verander altijd alle wachtwoorden, van gebruikers (kijk of er geen onbekende gebruikers zijn)

Verander ook de wachtwoorden van FTP en hostingpanel en verander de secret keys in het wp-config.php bestand. (een omschrijving hoe deze te genereren staat duidelijk omschreven in de config file)

Ook raad ik aan een security plugin te installeren zoals All In One WP Security & Firewall.
Hiermee kan je onder andere je login url naar het admin gedeelte veranderen, de database prifix aanpassen en nog vele andere handigheidjes instellen om de veiligheid te vergroten. Wat ook helpt is naar een wat betere hostpartij over te stappen als je op een budgethost zit.

Gerelateerde berichten